Pärnu päev

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel pühapäeval toimuv Pärnu päev on üks osa suvepealinna 760. aastapäeva suvi läbi kestvatest üritustest.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete juhi Maria Murakas-Ollo teatel on Pärnu päev nii linna sünnipäev kui ühtlasi päev, mil pärnakad saavad kogu perega lõbusalt aega veeta.

“Idee kandvaks jõuks on, et Pärnu linn tähistab tänavu oma 760. aastapäeva,” seletas Murakas-Ollo. “Miks mitte siis pidada päeva, mis on mõeldud ainult Pärnu linna elanikele. Sellist päeva tähistavad ju Tallinn ja Tartu ning tahame suvepealinnaski algatada toreda traditsiooni, mis ühtlasi väärtustaks linna ajalugu.”

Murakas-Ollo teatel peaks Pärnu päeval tegevust leidma igaüks. Nii avatakse kalaturg, toimuvad jalutuskäigud ajaloolistel radadel, sportlikud tegevused, lasteüritused ja ohtralt kontserte.

Juunis taaselustub veefestival “Watergate”, mille ajal toimub ohtralt üritusi kõikvõimalikes lõbustuskohtades. Suve jooksul toimuvad taas hansapäevad ja muud kultuurisündmused.

Pärnu kutsub linnapea Toomas Kivimägi sõnul kõiki külla, tuues suve alguse tänavu juba jaanipäevaeelsesse aega, pikendades nii nappi sooja ja valget hooaega.

Juunis avatakse pidulikult renoveeritud Pärnu Vallikäär, mis on Kivimägi hinnangul väärtuslik puhkekeskkond ja atraktiivne ürituste korraldamise koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles