Siram pani isikunäitusele eksperimentaalse kunsti

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siram.
Siram. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Alates 21. aprillist on Pärnu Hansagümnaasiumis avatud Sirami isikunäitus, haridusliku eesmärgiga väljapanek tutvustab noortele tänapäeva eksperimentaalset kunsti.

Hansagümnaasiumi esimesel korrusel on eksponeeritud Sirami ja Tuupolevi kollektiivi projekt “Ad Free Zone” (“Reklaamivaba ala”) aastatest 2002-2006. Selle käigus mõõdeti paljudes linnades üle maailma reklaamivaba ala osakaalu keskväljaku silmapiiril.

Teise korruse klaaskappides on näha uuemad ready-made sugemetega objektid.

Siram, kodanikunimega Mari Kartau on alates 1999. aastast teinud nii soolo- kui grupi-performance’id festivalidel, näitustel jm kunstisündmustel Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal, Soomes, Poolas, Valgevenes, Saksamaal, Prantsusmaal, Inglismaal, Sloveenias, Lõuna-Koreas, Tšiilis, USAs; osalenud grupinäitustel ja videofestivalidel, teinud isikunäitusi, kureerinud näitusi ja festivale Eestis ning välismaal, on mitme kunstisaate autor ja saatejuht ETVs.

Näitus jääb avatuks juuni lõpuni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles