Video ja galerii: lohelennutajad püüavad Pärnu rannas tuult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ja homme võib Pärnu keskrannas näha taevas lendamas kümneid hiiglaslikke tuulelohesid.

Kes ei usu, et siga lennata suudab, võib Pärnu rannas sellise arusaama ekslikkusele tõestust saada. Aga mitte ainult sead ei suuda õhku tõusta. Pärnu rannas tervitavad uudistajaid lendavad kalad, draakonid, luua seljas nõiamoor, aga ka krokodill Gena multifilmisarjast tuttav Potsataja.

Pärnusse on nädalavahetuseks tulnud kokku tuulelohede lennutajad Eestist, Soomest, Venemaalt, Poolast ja Inglismaalt.

Tänaste kehvade tuuleoludega olid suurimad õhku tõusnud tuulelohed kümmekonna meetri pikkused. Homme, kui ilmateenistuse andmete järgi peaks tuul soodsam olema, loodavad lennutajad saata teavalaotusse 30 meetri pikkused lohed.

„Selliseid suuri lohesid ei jõua üksinda maha võtta,” märkis tuulelohede lennutamise fänn Ranno Märtson.

Hea ilma korral näeb homme Pärnu rannas paarisadat erisugust tuulelohet.

Pärnus iga aasta septembri teisel nädalal toimuv tuulelohehuviliste kokkutulek on Eesti suurim. Tänavu kogunetakse randa juba 17. aastat järjest.

Tuuleloheentusiast Alari Heinaste sõnutsi on Eestis viis-kuus peret, kes suurte tuulelohede lennutamise vastu elavat huvi tunnevad ja koos käivad. 

Eesti lohelennutajatel on külas naaberriikide entusiastid.

„See on lõbus ajaveetmise võimalus,” selgitas Heinaste ühise lohelennutamise võlu. „Seltskond on tore ja alati on meeldiv näha, kuidas lohede lennutamist vaatama tulnud inimeste näole naeratus tuleb. Ma ei veel kordagi kohanud inimest, kes tuulelohesid nähes mossis oleks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles