Noorpurjetajad teenisid kodulahel auhindu

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angeliina Maria Isabel Õunap tõusis sel hooajal Eesti Optimist klassi kindlaks liidriks.
Angeliina Maria Isabel Õunap tõusis sel hooajal Eesti Optimist klassi kindlaks liidriks. Foto: Riina Ramst

Kolm päeva kestnud Pärnu rahvusvaheline sügisregatt pani Eesti ja Läti noorte purjetajate võimed väga mitmepalgelistes ilmaoludes proovile. Reede pärastlõunal purjetati kolm sõitu mõõdukas tuules ja päikesepaistes, laupäeval tuli seilata noore tormi näoga merel ja pühapäevased finaalsõidud Pärnu jõel kulgesid vihmasajus ja üsna napi tuulega.

Kuni 16aastaste Optimist-klassis panid oma paremuse maksma lõunanaabrid. Regativõidu sai Agate Einause, teiseks tuli Elza Cibule ja kolmandaks Emils Amsils. 12aastane Pärnu piiga Angeliina Maria Isabel Õunap sai Eesti parimana absoluutarvestuses neljanda koha. Romi Safin oli seitsmes, Lisbeth Taggu 14., Karel Ratnik 20., Pert Salundi 24., Angus Aarna Ant 26., Andrias Sepp 49. ja Dagne Aasmaa 67.

Eesti meistritiitel kuulub Õunapile, kelle kaela riputati samuti tüdrukute ja kuni 13aastaste purjetajate kuldmedal. Safin seilas lõppenud hooajal noorema grupi hõbeda ja õrnema soo pronksi vääriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles