Põgenike teema tõi Vene kooli tüdrukutele konkursivõidu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Bobulis (vasakul) ja Dina Dolinina.
Jana Bobulis (vasakul) ja Dina Dolinina. Foto: Erakogu

Vene gümnaasiumi abituriendid Jana Bobulis ja Dina Dolinina said suure võidu osaliseks: nende võistlustöö “Mina ja põgenik” pälvis rahvusvahelise migratsiooniorganisatsiooni noortekonkursil vanemas kategoorias esikoha.

Võistlus “Mina ja põgenik?” kutsus õpilasi migratsiooni ja varjupaiga teemadel kaasa mõtlema. Oodatud olid kõik põgenike, pagulaste, varjupaikade ja migratsiooni teemaga seotud tööd.

“Jana ja Dina lahendasid oma võistlustöö dokumentaalfilmi stsenaariumi võtmes,” tutvustas noorte võidutööd Vene gümnaasiumi meediaõpetaja Leili Sägi. “Nende filmi eesmärk on tutvustada põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele põgenike probleeme ja võimalusi, juhul kui varjupaika taotletakse Eestis kui Euroopa Liidu riigis. Selle kõrval soovisid autorid pöörata enam tähelepanu inimestele, kellest on saanud põgenikud olude sunnil.”

Sägi ütlust mööda ootab Janat ja Dinat nüüd ees rahvusvahelise migratsiooniorganisatsiooni konkursi võidutööde autoritele korraldatav reis Helsingisse. ”Et valida on mitme kuupäeva vahel, ei ole tütarlastel kartust, et eksamigraafik sõidule kriipsu peale tõmbab,” ütles õpetaja ja lisas, et Helsingis avaneb võitjatel võimalus külastada nii varjupaiga taotlejaid kui ka kooli, kus õpivad eestlastest migrandid.

Abituriente juhendas õpetaja Olga Vereštšagina, kelle õpilased on varemgi vabariigis auhindu noppinud. Meediaõpetaja pilguga vaatas stsenaariumi üle ja keeleliselt toimetas õpetaja Leili Sägi.

Võistlus korraldati rahvusvahelise migratsiooniorganisatsiooni projekti “Avaliku teadlikkuse tõstmine migratsiooni- ja varjupaigatemaatikal Eestis: Pagulased? Kes? Miks? (PARE)” raames.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles