Reet Sai: Keda valida?

Reet Sai
, MTÜ Külaselts Pulverk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast. Pilt on illustreeriv
Valimiskast. Pilt on illustreeriv Foto: Ants Liigus

Taastatud Eesti Vabariigis valitakse 15. oktoobril sel aastal kaheksandat korda kohalikke omavalitsusi, seega on olukord juba tuttav. Haldusreformi tõttu erinevad saabuvad valimised siiski eelmistest, sest uued kogud peavad hakkama otsustama muutunud tingimustes. Ebamäärasemaks teeb olukorra seegi, et siiani pole selge, milliseks need uued tingimused täpsemalt kujunevad. Millest peaksid siis valijad lähtuma?

Kandideerijate nimekirjad on lukku pandud ja valijatele avalikuks tehtud. Nimekirjades on ammuseid kohalikke otsustajaid ja uusi taotlejaid. Valik on lai. Mida teha? Iga seadus on oma täideviijate nägu. Meie, valijate nägu saab selgeks 15. oktoobril.

Suure tõenäosusega järgneb nüüd propagandabuum. Võib juhtuda, et osa valijaid tüütab see nii ära, et nad loobuvad üldse või valivad selle, kes sülearvutiga esimesena koduukse taha tuleb. Teisiti öeldes loobuvad sisuliselt valimast. Kas nii saame sellise volikogu, nagu vajame?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles