Vändra kurjategija viis ohvri metsatiirule (11)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets. Pilt on illustratiivne.
Mets. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Tänavu 17. märtsil võttis 34aastane Ragnar Vändras pantvangi, sundides ohvrit minema samal päeval ärandatud auto pagasiruumi.

Et pantvang ei saaks abi kutsuda, võttis Ragnar temalt ära mobiiltelefoni.

Platnoi sõitis varjatumasse kohta, et vangivõetu segamatult läbi peksta. Kõigepealt tagus ta ohvrit umbes viis korda rusikaga näkku. Kui kannataja kukkus maha, klohmis Ragnar teda jalgadega pähe ja vastu keha. Seejärel ajas ta läbipekstu taas pagasiruumi ja sõidutas tagasi. Ohvri ninaluu ja kaks roiet olid murdunud.

Ragnar lasi Vändras jäsemed käiku samal päeval enne pantvangi võtmistki. Siis peksis vägimees kannatanut käte ja jalgadega näkku, pähe ja mujale.

21. mail tabas politsei Ragnari autoroolist kriminaalses joobes.

Sel nädalal jõustunud otsusega mõistis Pärnu maakohus kokkuleppemenetluses Ragnari süüdi avaliku korra raskes rikkumises, asja omavolilises kasutamises, seadusvastases vabaduse võtmises, kehalises väärkohtlemises ja purjuspäi autojuhtimises. Kohus määras talle liitkaristusena kaks aastat ja kümme kuud vangistust. Seda ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei tee kolmeaastase katseaja jooksul rohkem kurja.

Peale selle võttis kohus Ragnarilt neljaks kuuks juhiloa. Sunniraha ja riigi õigusabi eest tuleb tal riigituludesse maksta 777 eurot.

Kohus on karistanud Ragnarit kriminaalkorras varemgi, sealhulgas peksmiste ja inimeselt vabaduse võtmise eest. Näiteks peksis ta jõhkralt märtsis 2009 kolme kaasosalisega keldris kinni hoitud ohvrit. Ühtäkki tuli meestel idee kannatanu ahjus ära põletada. Nad surusid ohvrit pea ees küdeva ahju suunas, kuid kuna mees ei mahtunud sinna, põletasid retsid ahjuroobiga tema tagumikku.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles