Jüri Ratas: Riigieelarve parandab elu kogu Eestimaal

Jüri Ratas
, peaminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: PP

Valitsus jõudis möödunud neljapäeval tuleva aasta riigieelarve suhtes põhimõttelise kokkuleppeni ja eelarve plaanis kajastuvad selgesti valitsusliidu neli põhieesmärki, mille seadsime endale sihiks mullu sügisel. Need on meie rahvaarvu suurendamine, ühiskondliku heaolu ja sidususe kasvatamine, majanduse elavdamine ja riikliku julgeoleku tugevdamine. Nii mõndagi tuleb teha põhimõtteliselt teisiti kui seni, et liiguksime koos iga inimest väärtustava ja hoidva Eesti suunas.

Esimest korda ületavad eelarve tulud ja kulud kümmet miljardit eurot ja seda raha peame hästi kasutama, et parandada inimeste elu igas Eesti paigas.

Kogu Eestile olulise otsusena kajastub eelarves tuleva aasta algusest jõustuv maksuvaba tulu reform. See suurendab madala ja keskmise palgaga töötajate sissetulekut: tõuseb üle poole miljoni inimese netopalk. Kuni 1200 eurot teenijatele jääb järgmisest aastast igas kuus 64 eurot rohkem kätte ja reformist võidavad kõik, kelle sissetulek on kuni 1776 eurot. 2016. aastal oli Pärnumaa palgatöötaja keskmine sissetulek 946 eurot, seega toob otsus kasu valdavale osale siinsetest tööinimestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles