Galerii: kärsitu autojuht rikkus pea 2000 mootorratturi rekordiürituse (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki Pärnusse maailmarekordi püstitamisse oli tulnud panustama pea 2000 tsiklimeest ja -naist, ei läinud sõit rekordina arvesse.

Mootorratturid püüdsid moodustada ajaloo pikima ühes reas liikuvate tsiklite rivi. Seejuures ei tohtinud mootorrataste vahe ulatuda üle viie meetri. Kõik sõitjad pidid kandma kiivrit.

Paraku pressis kärsitu autojuht end rekordiürituse ajal mootorrataste vahele. Niisiis polnud korraldajad vahetult pärast üritust kindlad, kas sõit läks rekordina kirja.

Kas tänasel päikeselisel päeval sündis Pärnus maailmarekord, selgub pärast seda, kui Guinnessi rekordi kohtunikud on sõidust tehtud droonivideo üle vaadanud.

Rekordiürituse 4,2 kilomeetri pikkune tee kulges Pärnust Haapsalu maantee Olerexi tanklast Audrusse Kuldlõvi väravani.

Kui Guinnessi rekord viimati püstitati, läbisid 1100 mootorratast kolonnis 3,2 kilomeetrit. Niisiis piisaks rekordiks sellest, kui kuni viiemeetriste vahedega suutis teekonna kolonnis lõpetada 1101 ratturit.

Kõik pidid sõitma mootorrattaga, seal ei võinud olla ATVsid ega muid selliseid sõidukeid.

“Kõige suurem on risk, et keegi laseb vahe pikaks, ja kohe on üritus kehtetu,” avaldas ettevõtmise korraldaja Gunnar Soone enne üritust. Niisiis on tõenäoline, et kannatamatu autojuhi pärast just nii läkski.

Peale selle polnud ühel ratturil kiivrit. Reeglite järgi nii sõita ei tohtinud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles