Vändra tulevased ettevõtjad tutvustasid hõljuvat koolikotti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra ettevõtjate päevale lisasid elevust kohaliku gümnaasiumi õpilased oma nutikate ideede tutvustamisega.
Vändra ettevõtjate päevale lisasid elevust kohaliku gümnaasiumi õpilased oma nutikate ideede tutvustamisega. Foto: Urmas Luik

Õhupallina hõljuv koolikott, isetäituvad pastapliiatsid, kasvamise järgi jalas venivad tossud on näited mõtetest, millega Vändra ettevõtjate päeval tulid päristegijate ette kohaliku gümnaasiumi õpilased ja sattusid heatahtlike kuulajate küsimusterahe alla. Uuriti näiteks, kuidas õhupallina pea kohal hõljuv koolikott kandja külge kinnitub. Kas pole hirmu, et laps tugeva tuulega samuti lendu läheb? Ja mis materjalist on venivad tossud?

Projekti “Kool paremaks” esitlejate kõrval tutvustas oma tulevikumõtet MTÜ Puidust Mänguasjade arendaja, kes rajas ettevõtte kodualevi asemel Pärnu linna lähedale. Et suurem hulk inimesi saaks puutöö kogemuse ja firma tulu läheks heategevuseks. Vändras sirgub nutikas põlvkond, kes saab ärgitust olla ettevõtlik juba kolmandast klassist.

Pärisettevõtjad oli ürituse eestvedaja Vändra alevivalitsus kutsunud kultuurimaja väikesesse saali – Halingast ja Tootsist üle moodustuva Põhja- Pärnumaa valla. Vändra alevivanem Toomas Sonts rääkis, et ettevõtluspäeva on korraldatud järjepidevalt 1997. aastast, kohalikult ettevõtluskojalt võttis teatepulga üle alevivalitsus. Kuna ees on suureks omavalitsuseks ühinemine, oli seekordne eesmärk ettevõtjaid omavahel tuttavaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles