Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Kadi Taremaa ja Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Kristel Vilbaste, “Aotähe aastaring: looduspäevik 2009–2010”

Meeleolukas ja väga kaunis raamat looduse aastaringist. Raamatusse on koondatud nädalate kaupa kõik see, mida on nähtud üheskoos tütre Aotähega looduses käies: looduse ilu ja võim, taimeriigis toimuv, lindude-loomade elu. Räägitakse oskusest avada meeled, imestada, märgata.

“Märkamiseks on vaja vaid silmi, mis vaatavad teraselt, kõrvu, mis kuulevad, ja südant, mis hoolib. Ja pisikest pihku, mis meid õue veab,” lausub autor.

Kunst.



Dominique Moïsi, “Emotsioonide geopoliitika: Kuidas hirm, alandus ja lootus muudavad maailma”

Euroopa tunnustatumaid poliitika-analüütikuid Dominique Moïsi lähtub selles raamatus veendumusest, et ei ole võimalik täielikult mõista maailma, kus elame, mõistmata emotsioone.

Kirjeldades poliitilisi sündmusi, mis on tihedalt seotud hirmu ja alanduse kultiveerimisega, jõuab autor konkreetsete soovitusteni, kuidas tugevdada lootust nii, et aastaks 2025 oleks emotsioonide geopoliitika hoopis teistsugune kui praegu.

Eesti Päevaleht.



Helga Nõu, “Valetaja: Mälestused, tõeotsimised”

Et jutuvestjad ja kirjanikud tegelevad tegelikkuse veenvama või viisakama esitamise eesmärgil tihti valetamisega, tituleerib noorsookirjanikuna tuntud Helga Nõu, neiuna Helga Raukas, end raamatu pealkirjas valetajaks.

Oma memuaarides segab ta fakte muljete ja mälupiltidega. Kolm aastat elas tema pere Pärnus Jalaka tänaval (1941-1944), siin läks Helga 5. algkooli. Lapsele omase vastuvõtlikkusega kirjeldab Nõu Pärnust paadiga üle mere Rootsi põgenemist 20. septembril 1944.

Eesti Ajalehed.



Irje Karjus, “Metsamoori ravimtaimeraamat”

On ilmunud üks eriline raamat paljude ravimtaimeraamatute seas. Metsamooril ehk Irje Karjusel on taimedega suhtlemisest palju rääkida.

Peale meie looduses kasvavate võimsate ravimtaimede tutvustamise kõneleb Metsamoor taimede mõtetest ja tunnetest, jutustab nendega seotud legende, annab edasi nõiatarkusi taimede kogumiseks, jagab toidu- ja ravimiretsepte.

Fookus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles