Politseikooli kadetid räägivad õpilastele lähisuhtevägivallast

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illuistreeriv.
Foto on illuistreeriv. Foto: Caro / Scanpix

Teisipäeval, 3. mail räägivad sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli politseikadetid Viira põhikoolis sellest, kuidas ära hoida lähisuhtevägivalda.

Ennetamisalane projekt „Löömine ≠ armastus“ on mõeldud põhikooli viimaste klasside õpilastele ja selle eesmärk on ennetada vägivalla tekkimist noorte omavahelistes suhetes.

Ennetusüritusel räägitakse osalejatele vägivalla tekkimisest, selle olemusest ja kuidas vägivallast hoiduda. Antakse nõu, kuidas ära tunda suhtepartnerit, kes võib käituda vägivaldselt, ja kelle poole pöörduda, kui avastad ennast vägivaldsest suhtest.

Koolituse käigus korraldatakse rollimänge, et noored paremini mõistaksid vägivalla olemust ja loengus saadud teadmised kinnistuksid.

Projekti „Löömine ≠ armastus“ juhivad politseikadetid Kaarel Rätsep ja Rauno Väiko koostöös sotsiaalkindlustusameti ohvriabi osakonna Pärnu ohvriabikeskuse peaspetsialisti Kaisa Üprusega.

Koolivägivalla kõrval on järjest enam tõusnud teemaks noorte omavaheliste lähisuhete probleemid. Vägivald ilmub noorte suhetesse algperioodil ja siis on teismelistel väga raske ära tunda enda väärkohtlemist, sest nad võivad tajuda kontrollimist ja armukadedust kui märke armastusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles