Pärnumaal algab vabatahtliku tegevuse nädal

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaal jätkub Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta teemanädalaga, mis kestab 2.-7. maini ja lõpeb üleriigilistel “Teeme ära!” talgutel kaasalöömisega.

Esmaspäeval kuuleb vabatahtliku tegevuse kohta lähemalt Pärnu Päikeseraadio saadetes, samal ja järgmisel päeval toimuvad vabaühendustes arutelud selle üle, kuidas oma panusega muuta mitte ainult kodumaakonda, vaid ka maailma.

Ükski tarkus ei jookse mööda külgi maha, seepärast koolitatakse kesknädalal neid, kes kaasavad vabatahtlikke noorteühendustesse ja kohalikesse seltsidesse.

Pärnumaa tutvustab ennast neljapäeval Nokia kontserdimajas Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta ringreisil, kogemusi Pärnu päeval jagavad siinsed tegijad ja Pärnumaa vabatahtliku keskuse projektijuht Eha Paas räägib selle tööst.

Reedel võõrustab vabatahtlikke oma töötubades ja korraldab “kohtinguid” Maarja-Magdaleena gild, mis on loomerahvast ühendav tunnustatud vabaühendus.

Euroopa teema-aastat kasutab Euroopa Liit selleks, et ametlikult tänada vabatahtlikke ja teha samal ajal nende suurepärane tegevus nähtavaks-kuuldavaks laiemale üldsusele, selgitas Dein-Tom Tõnsing, kes on teema-aasta projektijuht siseministeeriumis.

Teema-aasta raames külastab interaktiivne ringreis ehk vabatahtlike mess kõiki liikmesriike, järgmine peatuspaik on Tallinn, kus toimuval messil on esindatud üle 50 vabatahtlikke kaasava organisatsiooni, sealhulgas Pärnumaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles