Galerii: koolid kohtusid vene keele päeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülelinnaline vene keele aineühenduse projektipäev "Tere tulemast Pärnusse!" möödus Koidula gümnaasiumis väga meeleolukalt.

Vene keelt võõrkeelena õppivad noored Pärnu ühisgümnaasiumist, Sütevaka humanitaargümnaasiumist, Mai koolist, Kuninga tänava, Vanalinna ja Ülejõe põhikoolist ja Rääma koolist olid ette valmistanud rollimängu, kus stsenaariumi kohaselt oli Pärnus külas neiu Peterburist, kellele siis tutvustati Pärnu vaatamisväärsusi.

Iga kool astus üles suurepärase esitlusega ja õpilaste, noorte giidide esinemised olid väga hästi ette valmistatud. Humanitaargümnaasium oli ülesande lahendanud aga hoopis toreda videofilmiga.

Neiule Peterburist tutvustati Koidula mälestussammast, kirikuid, Tallinna väravat ja Vallikääru, kuursaali ja kõlakoda, rannaparki ja mudaravilat, rannahoonet, Rannahotelli ja spaasid. Pärast esitlusi vaadati koos videofilmi Pärnus kunagi elanud ja praegustest kuulsustest.

Kogu üritust vedasid Koidula gümnaasiumi 12. klassi õpilased Ilona Sandakova, Markus-Ilmar Münzer ja Tauno Tamm, kes mängis vahepaladeks meloodilist Raimond Valgre muusikat.

Saalist lahkuti sooviga kohtuda järgmisel aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles