Raeküla lapsed rõõmustavad Heljo Männi tänusõnade üle

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli lapsed tegid kirjanik Heljo Männile juubelikingituseks raamatu.
Raeküla kooli lapsed tegid kirjanik Heljo Männile juubelikingituseks raamatu. Foto: Erakogu

Kui aasta alguses sai teatavaks idee üllatada meie armastatud lastekirjanikku Heljo Mändi tema juubelisünnipäeval laste omakirjutatud raamatutega, haarasid Raeküla kooli klassiõpetajadki mõttest innukalt kinni. Nii valmis tore ja värvikas raamatuke, mille lehekülgedel seiklevad uutes olukordades Heljo Männi loomingust tuttavad tegelased.

Kaante vahele sai ka rohkelt illustratsioone. Kingiraamatu loomisel osalesid agaralt 1.-4. klassi õpilased.  Meie raamat jõudis koos paljude teiste üle Eesti kohale toimetatud raamatutega kirjaniku kätte tema 85 aasta juubelil, 11. veebruaril Solarise keskuse Apollo poes korraldatud õnnitlustseremoonial.

Suur oli õpetajate ja õpilaste rõõm, kui nüüd, kesk kena kevadet, saabus meie kooli saadetis Tallinnast, milles Heljo Männi tänukiri,  raamat „Lood üheksast Tärnheinast“, Mõmmi kalendrid ja kuulamisraamat „Mõmmi jõuluaabits“ autori enda esituses. Kõik see leiab väärika koha kooli raamatukogus laste kirjutatud-joonistatud lugude kõrval.

On hea tunne, et meie kingitus valmistas kirjanikule rõõmu. Südant jäävad soojendama Heljo Männi tänusõnad: „Minu juubelipeol tulid seitse väikest poissi nagu seitse päkapikku minu juurde ja küsisid, kas nad tohivad teha mulle pai. Ütlesin neile, et armastan väga paisid, olen kirjutanud isegi raamatu „Seitse paid“, ja tegin neile pai vastu. Ent need raamatud, mida teie mu loomingu põhjal mulle sünnipäevaks valmistasite, on pai minu südamele. Säärast paid pole ma oma elus varem saanud. Aitäh teile! Heljo Mänd.“
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles