Kolme Pärnumaa valla triibud puuduvad ühisvaibalt

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti vabaõhumuuseumi teatel on koduriigi 100 aasta juubelile pühendatud ajaloolisest vaibast on Pärnumaalt puudu veel Saarde ja Tõstamaa kihelkonna ning Kihnu triibud.

Vabaõhumuuseum hõikas rahvast kuduma kangastelgedel 100 meetri pikkust kaltsuvaipa, millest on 81 meetrit on ligemale 4500 huvilise abiga juba valmis. Peale Pärnumaa kolme paikkonna on puudu Risti, Räpina, Rõngu, Rõuge, Ruhnu, Vormsi, Sangaste, Urvaste, Setomaa, Võhma, Äksi, Simuna, Viru-Jaagupi, Viru-Nigula, Väike-Maarja ja Vaivara muster.

Eesti vabaõhumuuseumi arendusdirektor Evelin Värk märkis üleskutse “Koo end ajalukku” kohta, et paljud kudujad tulevad muuseumi kindla sooviga anda panus juubelivaiba valmimisse. Vaiba mustrites kajastuvad Eesti ajaloolised kihelkonnad ja ühistööna kootud vaiba kingib vabaõhumuuseum tuleva aasta veebruaris presidendi kantseleile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles