Birgit Pihelgas tuli Eesti krossimeistriks

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krossijooksu Eesti meistrivõistlustel Tallinnas Hiiul võitis A-klassi neidude 2000 meetrit Pärnu individuaalvõistleja, isa juhendamisel harjutav Birgit Pihelgas.

Poolel maal oli ees neli neidu, juhtis lõpus Pihelgasele 4,8 sekundiga kaotanud Tallinna kalevlanna Ariadna Golubenko, aga lõpp oli pärnulannal tugevam. Krossijooksus oli see Birgit Pihelgase esimene Eesti meistri kuld, koos staadionil ja hallis oma vanuseklassis võidetutega aga kuues.

Pärnulastest osales krossijooksumeistrivõistlustel veel kaks noormeest, Karl Mäe (Altius) oli A-klassi 2000 meetris kaheksas ja Tauri Tinast (Kalevi KJK) üheksas.

Nii Mäe kui Tinast jooksid mai esimesel päeval Viljandi järve jooksul, lõpetades ligi 3000 jooksjaga võistluse teise saja alguses. Parima pärnumaalasena oli Paavo Vaher 39., esisaja sisse jooksid end veel Roman Fosti (45.) ja Reget Roomet (74.).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles