Vahva keeltenädal Kuninga koolis

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikoolis toimus sündmusterohke keeltenädal.
Kuninga tänava põhikoolis toimus sündmusterohke keeltenädal. Foto: Erakogu

Pärnu Kuninga tänava keeltenädalal jagus tegevusi nii suurematele kui väiksematele: kirjutati etteütlust mitmes keeles, kuulati muinasjutte, õpiti võõrkeelseid sõnu hääldama, joonistati ja mängiti.

Koolimaja kaunistati uhkete plakatitega, millelt leiab nii Loch Nessi koletise, Mr Beani, Venemaa sümbolid kui Saksamaa automargid. Osa sai võtta jaamamängust, kus tuli lahendada ülesandeid vene ja saksa keele, kultuuri, ajaloo ja geograafia kohta.

Eesti keele päeval tõlgiti murdetekste, nuputati sõnade tähendusi, pakuti välja uusi murdesõnu, vaadati murdekeelseid multi- või mängufilme.

Kogu nädala raames võis veel huvitavat silmaringitesti teha ning mõtteid-tundeid õpitavate keelte ja riikide teemal paberile panna.

Algklasside õpilaste lemmikuks osutus raamatukogus üles seatud muinasjututuba, kus 9. klassi tüdrukud lugesid ette ingliskeelseid muinasjutte ja näitasid multifilme.

Keeltenädala võttis kokku Saksamaa sõpruskooli õpetaja Erhard Ohlhoffi kontsert.

Ettevõtmine oli mahukas, keeltenädala tegevused põimiti argielu ja geograafiaga. Samuti lahendati ülesandeid, mis seotud Kuninga koolis sel õppeaastal alguse saanud Erasmus+ projektiga "Four Cs for the 21st Century – Curiosity, Cooperation, Communication and Creativity".

Projekti eesmärk on suurendada õpilaste koostöövõimet ja loomingulisust, suunata neid infotehnoloogiliste võimaluste poole, et noor inimene oleks edukas nii era- kui tööelus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles