Vabakool tunneb rõõmu leiutamisest

, Pärnu vabakooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakooli 5. klassi õpilaste leiutatud teleporter.
Vabakooli 5. klassi õpilaste leiutatud teleporter. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal lõi Pärnu vabakooli koolipere 52 leiutist.

Kui algklassilaste loometööna valmis individuaalne joonistus, mis mõne inimese või sihtgrupi probleemi lahendab, töötasid 5.–9. klassi õpilased sel korral kolmeliikmelistes gruppides ja esitlesid neid kaaslastele.

Leiutamisest sai osa külaline Marika Valter Paikuse avatud noortekeskusest. Ta esitas põhikooli rühmadele protsessi käigus tähelepanelikke küsimusi, ergutas nende abil loometööd ja kujundas õhkkonna veel särtsakamaks.

Vabakooli 9. klassi õpilaste leiutatud mäluvõru.
Vabakooli 9. klassi õpilaste leiutatud mäluvõru. Foto: Erakogu

Oktoobrikuine leiutamine moodustab septembrikuiste innovatsioonipäevadega koos kooli loovsuunda toetava terviku. Leiutamine lõimib kõik õppeained ja arendab näiteks ettevõtlikkust, koostöövõimet, iseseisvust, eneseväljendusoskust.

Õpetaja töögi mõjub sellises protsessis värskendavalt: nii haarasid vabakooli pedagoogid sel korral kinni võimalusest kogeda, kuidas näeb lähivaates välja muutunud õpikäsitus.

Väike valik vabakooli leiutistest: lemmikloomasügaja, kokkurullitav maja, kooditoksija, pliiatsikorjaja, vägivalla rahustaja, mäluvõru, poissmeeste mööbel, teleportija, tuletõrjerobot kodudesse, energiakuluta vihmaveekoguja, jalalinkidega mootorrula, seinavärvimisrobot, mugav pistik ja pistikupesa.

Vabakooli 7. klassi õpilaste leiutatud tuletõrjerobot.
Vabakooli 7. klassi õpilaste leiutatud tuletõrjerobot. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles