Raeküla lapsed vaatasid Matsalus linde

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli lapsed Matsalus õuesõppetunnis.
Raeküla kooli lapsed Matsalus õuesõppetunnis. Foto: Erakogu

Raeküla kooli eest startis kevadpühade eel Matsalu linnuriigi poole buss 1.b, 2.b ja 2.a klassi õpilaste, õpetajate ja lastevanematega, kes kõik olid põnevil ootusärevusest näha kevadel kodumaale naasvaid ja läbirändel linde.

Klassiõpetaja Kaja Lillipuu jutu järgi olid lapsed selleks valmistunud juba enne õppereisi: tehti viktoriine, vaadati filme ja pilte, kuulati linnuhääli, peeti õues loodusõpetuse tunde – kõike ikka selleks, et lapsed tunneksid meie linde ja loodust.

Õpetaja kirjelduse kohaselt ootasid binoklite ja fotoaparaatidega varustatud lapsi Matsalus kohalikud õpetajad-reisijuhid, kes jaotasid lapsed gruppidesse ja koolipäev algas.

“Vaadati loodusfilmi Matsalu elustikust, kuulati linnuhääli, matkarajal uuriti kaugemaid sulelisi binoklitega, kohtusime konnadega ja nägime isegi linnalapsele tundmatut konnakudu, mis tekitas suurt elevust,” jutustas Lillipuu.

Väga põnev oli muuseumitoa väljapanek ja õpetaja ütlust mööda ergutas lapsi eksponaate uurima nobedusvõistlus.

Tagasiteel vallutasid Raeküla lapsed Lihula linnuse ja tutvusid Eestimaa ajalooga.
                                          
“Tore, et riigimetsa majandamise keskus pakub koolitunde rikastavaid programme, meie valisime linnuvaatlustunni,” ütles Lillipuu ja lisas, et kogemused, mis saadakse vahetu läbielamise kaudu, jäävad meelde ja kinnistuvad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles