Are kooli raamatukogu küsib: "Kas raamatul on aku tühi?"

, Are kooli õppejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ares on juba traditsiooniks kujunenud, et igal sügisel, raamatukogupäevade raames korraldab kohaliku raamatukogu juhataja Malle Pajo õpilastele kirjandusüritusi. Keskmisele ja vanemale koolieale tutvustatakse uuemat noorsookirjandust või tutvutakse põhjalikult mõne kirjaniku elu ja loominguga.

Sel aastal saatis raamatukogu nädalat intrigeeriv pealkiri: "Kas raamatul on aku tühi?". Nagu värsireast võib järeldada, valiti kirjandusnädala fookuskirjanikuks Leelo Tungal, kes möödunud suvel tähistas 70 aasta juubelit. On ju tema looming leidnud auväärse koha igas kirjandusõpikus, rääkimata algkooli aabitsatest ja lugemikest.

Kui vanemate klasside õpilased külastasid nädala jooksul raamatukogu kirjandustundide raames, siis algklasside lapsed võtsid ettelugemispäeval, 20. oktoobril jalge alla teekonna Are raamatukokku, et seal konverentsi vormis sõlmida veel suuremat sõprust armastatud lastekirjaniku loominguga.

Raamatukogu juhataja Malle oli ette valmistanud toreda esitluse Leelo Tungla tööst ja eraelust, kuulasime muusikat, mida saatsid kirjaniku luuletekstid, ja vaatasime katkendit muusikalist "Detektiiv Lotte". Kuulamine ja kaasamõtlemine vaheldus liikuva ja virgutava viktoriiniga. Nagu ettelugemispäeva tava nõuab, loeti selgi päeval kuulajatele ette päevakangelase loomingut, sedakorda hoopis luulet.

Enne olid 1.–4. klassi õpetajad korraldanud klassides Tungla luuletuste esitamise konkursi ja klassi parimad etlesid suurüritusel kohalolijatele. Žüriisse olid kutsutud Anne Niibo (kauane algklasside õpetaja, näiteringi juhendaja ja ajaviiteklubi eestvedaja), Vilja Alamaa (Are valla kultuurijuht) ja Anneli Uibu (Are kooli direktor).

Žürii sai endale raske ülesande valida välja klassi parimad luuletuste esitajad. Võitjateks osutusid Kusti Kuusik (1. klass), Isabela Kakko (2. klass), Annika Nairis (3. klass), Maria Välba ja Mia-Liis Ristal (mõlemad 4. klassist). Tänukirja said samuti suvelugemisest osavõtjad Kairon, Gregor, Janet ja Mia-Liis ning 4. klassi õpilased vahvate fantaasiajuttude ja -piltide eest teemal "Are raamatukogu aastal 2067".

Loodetavasti leiavad õpilased aastal 2067 ikka tee raamatukogusse, et ettelugemispäeval mõnel aktuaalsel kirjandusteemal mõtteid vahetada ja üksteisele haaravat lastekirjandust ette lugeda. Tõdedes, et raamatute akud laetakse täis lugemisrõõmust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles