Reformierakond ootab kolmikliidu murenemist

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu võimuläbirääkijad ei kiirusta koalitsioonilepingut allkirjastama, sest volikogu istung ei pruugi toimuda enne 6. novembrit – see jätab Reformierakonnale võimaluse Keskerakond kolmikliidust välja tõrjuda.

Pärast vabariigi valimiskomisjoni otsust jätta Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kandidaadi Robert Kiviselja kaebus läbi vaatamata on Kiviseljal kolm päeva aega otsustada, kas ta kaebab edasi riigikohtusse. Kui ta seda ei tee, saab Pärnu valimiskomisjon valimistulemused välja kuulutada, ent siis peavad valituks osutunud kolme tööpäeva jooksul teada andma, kas nad tulevad volikogusse.

Valimiskomisjoni esimehe Tiina Rohti sõnutsi pole küsimus majandus- ja taristuminister Kadri Simsonis, kelle volitused komisjon peatab, vaid maavanem Kalev Kaljustes. Toimetuse andmetel soovib Kaljuste kõiki seaduses ette nähtud tööpäevi otsuse langetamiseks kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles