Motivatsiooniguru räägib SINA noortega eneseületusest

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu SINA noored.
Pärnu SINA noored. Foto: Erakogu

Esmaspäeval, 9. mail 15-18 ootavad SINA (Suured Ideed Noorte Algatusel) noored kõiki huvilisi eakaaslasi Pärnu keskraamatukokku kuulama loovuse- ja motivatsiooniguru Harald Lepiskit, kes räägib eneseületusest ja eesmärkide saavutamisest. Oma edulugu jagavad ka Pärnu “Noorte nädal 2011” korraldajad ja linna noortekogu esimees Andraš Tšitškan. 

SINA Pärnumaa piirkonna koordinaatori Marika Valteri jutu järgi toimus sel hooajal SINAga liitunud noortele silmaringi laiendavaid ja teadmisi arendavaid töötubasid, alates projekti kirjutamise põhitõdedest ja lõpetades nippidega, kuidas oma head ideed edukalt teostada.

Peale töötubade ja mitme kolmepäevase suurkoolituse oli SINAlistel Valtri ütlust mööda muidki toredaid ühisüritusi, millest võttis osa suur hulk aktiivseid Pärnu noori.

“Üks meeldejäävamaid oli kindlasti Eesti iseseisvuspäeva auks toimunud rongkäigust osavõtt, kui karget külma trotsides õlg õla kõrval sinimustvalge lipu all koos sai astutud,” ütles Valter.

Viimane meeleolukas üritus oli Valtri sõnul SINA sünnipäev aprillis, kus noortemeeskondade vahel käis väga magus ja fantaasiaküllane koogiküpsetamise võistlus.

SINA noorte üritustel ei ole tegeldud ainult meelelahutusliku poolega. Näiteks jõulude ajal küpsetasid SINA noored üheskoos Pärnu haigla lasteosakonnale piparkooke.

Nüüdseks on juba pool noorte algatatud sotsiaalse suunitlusega projektidest edukalt lõpusirgele jõudnud. Valtri väitel on linnarahvale neist kõige tuntum “Noorte nädal 2011” projekt, mis toimus kevadkoolivaheajal Port Arturis ja kogus noorte seas populaarsust.

“Võib öelda, et peale uute toredate sõprade üle Eesti omandasid SINAga seotud noored kogemuse meeskonnatööst, teadmised vastutusest ja eestvedamisest, nad on muutunud enesekindlamaks, teadlikumaks ja otsustusvõimelisemaks,” kirjeldas Valter.

SINA noored on omandanud oskuse oma aega paremini planeerida ja julgevad näha võimalusi ning lahendusi seal, kus paljud näevad vaid probleeme.

Oma panuse noorte arengule andsid noortetiimide mentorid, kes olid alati nõu ja teadmistega abiks.

SINA noori ootavad ees ühispiknik ja mitmepäevane suvelaager.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles