Tõstamaa kool viis lätlased Manijale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa kool võõrustas Läti Broceni kooli õpilasi ja õpetajaid.
Tõstamaa kool võõrustas Läti Broceni kooli õpilasi ja õpetajaid. Foto: Toomas Mitt

Euroopa nädala raames võõrustas Tõstamaa keskkool Lätimaa Broceni kooli, kahte päeva mahtus nii sportlikke ja kultuurilisi ettevõtmisi kui ekskursioon Manija saarele.
 

Kahe päeva jooksul toimus kahe kooli sõpruskohtumine, millel võeti mõõtu korvpallis, võrkpallis ja pushpalliga rahvastepalli mängides. “Õhtuses kontsertprogrammis oli rahvatantsu, laulu, pillilugusid, esinesid kooli bändid ja mängisime külalistele Euroopa Comeniuse projekti raames valminud etendust "Meie õnne allikad",” kirjeldas Tõstamaa kooli direktor Toomas Mitt ja lisas, et külalised esinesid koorilauludega, mille seas kõlas üks eestikeelnegi.

Tõstamaa uut noortekeskust külastades pani see Miti sõnade järgi naabrid mõtlema,
kuidas neil Brocenis saaks Tõstamaa eeskujul noorte vaba aega paremini sisustada.

Õpetajatele arutasid aga vestlusringis naaberriikide haridusküsimusi ja vaatasid kümne aasta jooksul kogunenud pilte.
 
Läti õpetajad ja õpilased käisid veel ekskursioonil Manija saarel, kus tutvusid saare elanike ja loodusega. Neil oli põnev näha kohalike kalurite ettevalmistusi paadikuuri juures, et kevadpüük korda läheks.

“Et alati on olnud meie külaskäikude üks eesmärk elukutsevalikut hõlbustada, käisime
Manilaiu Riida turismitalus ja uurisime, kuidas turismitegevus saarel edeneb,” ütles Mitt.
 
Tõstamaa ja Broceni kooli seob pikk sõprus, üle kümne aasta on need kaks kooli kevaditi teineteisel külas käinud. Traditsiooniks on saanud jõukatsumine spordiplatsil, ühine taidlusõhtu ja oma kooli ning ümbruskonna tutvustamine, samuti ekskursioonid tööstusettevõtetesse.

Järgmisel kevadel ootavad lätlased Tõstamaa õpilasi ja õpetajaid Brocenisse külla.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles