Fotod ja video: 19aastase Johannese otsingud jätkuvad homme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabatahtlikud lõpetasid nädalavahetusel kadunuks jäänud 19aastase Johannese otsimise kell 17 pimeduse tõttu. Vaid droon jäi Sauga vallas tema kodu ümbruses tiirutama. Politseinikud kontrollivad õhtul veel kesklinna kanti.

Turvakaamera salvestiselt on näha, kuidas 19aastane Johannes sammub pühapäeval kell 3.35 Pärnus Vaarika ööklubi trepist alla. Seejärel väljub jopeta noormees klubist ja liigub Bermuda kolmnurgana tuntud Rüütli ja Hommiku tänava ristmiku poole.

Siis kaob Johannes turvakaamera vaateväljast. Ehkki Pärnu südalinnas on mõnigi kaamera, pole kadunud noormeest rohkem ühelgi salvestisel.

Kuigi pereliikmed nägid Johannest viimati laupäeva õhtul, hakati teda otsima alles eile. Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo selgitas, et kuna Johannes on varemgi mõne päeva kaupa kadunud olnud, ei teavitanud lähedased kohe tema kadumisest. "Nii kaua kui praegu pole ta varem kadunud olnud," kinnitas Uibo.

Johannese õde Aale suhtles vennaga viimati reede õhtul. "Tahtis nädalavahetuseks minu juurde Tartusse tulla, aga ta ütles seda nii ootamatult, et mul olid juba teised plaanid," lausus kadunud noormehe õde. 

Foto: Videosalvestise ekraanitõmmis

Vahepeal levis info, et pärast ööklubist lahkumist kohtus Johannes Hommiku tänaval kahe tütarlapsega. Johannes öelnud neile, et tahab minna Mai tänavale sõprade juurde, kuid tal pole võimalik neile helistada.

Suuresti sellele tuginedes panid otsijad paika tänase trajektoori. Õhtuks aga selgus, et infokild oli eksitav. "Pärnu turvakaamerate salvestisi üle vaadates selgus, et kaks tüdrukut, kes 29. oktoobri öösel kella viie paiku olevat Johannest näinud, teda tegelikult ei kohanud," tõdes Uibo. "Salvestiselt on tuvastatav, et tegu polnud Johannesega."

Tagaotsitava telefoni positsioneering näitab viimase asukohana kesklinna piirkonda. Kella kolme paiku öösel ja pärast seda on noormehe telefon olnud välja lülitatud.

Täna ja eile helistas politseisse inimene, kes olevat näinud Johannest kahe noormehega esmaspäeval kella 20 paiku Pärnu kesklinnas Vanapargis. Uibo ütlust mööda ei osanud teataja tema riietust kirjeldada. Küll on Johannese nägu vihjajale tuttav, kuna nad on käinud koos koolis.

Politsei on võtnud ühendust taksofirmadega, selgitamaks välja, kas Johannese-sarnane mees võis kasutada nende teenust. Selgus, et 29. oktoobril kell 4.26 istuski üks tema moodi noormees Pärnu kesklinnas elektritaksosse ja palus viia end Mai 51 ette. 

Välistamaks võimalust, et tegemist oli Johannesega, palus politsei meedia vahendusel taksoga sõitnud mehel piirkonnavanem Uiboga ühendust võtta. Seni pole seda taksot kasutanud noormees Uiboga kontakti ei võtnud.

Kuna Johannest nähti viimati Pärnu südalinnas, alustasid 15 politseinikku ja niisama palju vabatahtlikke eile õhtul tema otsinguid selle ümbrusest. Peale selle otsisid nad noormeest tema kodukohast Sauga vallast Nurme külast ja kontrollisid haiglaid. Johannest ei leitud sõprade ega tuttavate juurestki. Otsimine lõpetati kella 22 aegu.

Täna hommikul kella poole kümnest otsima hakanud vabatahtlikud kammisid uuesti läbi kesklinnas Vanapargi. Siis suundusid nad Kooli ja Karja tänavat pidi Mai rajooni poole, põigates hoovidesse ja kiigates kuuridesse.

Otsingutesse taheti kaasata kopter, kuid halva ilma tõttu polnud see võimalik. Küll otsisid noormeest päästeamet ja keskkonnainspektsioon drooniga. Esimesena nimetatu otsis Johannest mere ääres, teine Nurme külas. Politsei- ja piirivalveameti kaatripatrull kontrollis üle Pärnu jõe ja muuli ümbruse.

Otsingud jätkuvad homme hommikul.

Politsei otsib 19aastast Johannest.
Politsei otsib 19aastast Johannest. Foto: Lääne prefektuur

Politsei: kontrollige eramute kõrval olevaid hooneid

Politsei palub, et Pärnu kesklinnas ja Tallinna maantee läheduses elavad inimesed kontrolliksid üle oma eramu juurde jäävad hooned, kuhu kõrvalistel isikutel võimalik ligi pääseda, ja teavitaks sellest e-posti aadressil karin.uibo@politsei.ee.

"Sellest infost oleks meile palju kasu, sest kui saame teavet üle kontrollitud hoonete ja nende ümbruse kohta, saame politseinikud ja vabatahtlikud suunata veel läbi otsimata piirkondadesse. Veel tahan kõigile südamele panna, et kui üritusele minnakse koos ja tarvitatakse vägijooke, ei jäeta sõpru maha. Tehke alati nii, et kõik sõbrad jõuaksid turvaliselt koju," rääkis Uibo.

Johannes on umbes 170 sentimeetrit pikk, tumepruunide lühikeste juuste ja keskmise kehaehitusega. Seljas võib tal olla valgete triipudega must kampsun, jalas heledad teksapüksid ja tumepunased tennised.

Kõigil, kes on Johannest pärast 29. oktoobrit näinud või kellel on muud infot tema liikumise või asukoha kohta, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles