Ehitajate teel laupäeval protestiaktsiooni ei toimu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee.
Ehitajate tee. Foto: Ants Liigus

Laupäeval Pärnus Ehitajate tee sulgemist kavandanud inimesed otsustasid protestiaktsiooni edasi lükata, et maanteeametil oleks võimalik tee juuni keskpaigaks senisest sõidetavamaks muuta.

“Saavutasin just maanteeametiga kokkuleppe, et lükkame aktsiooni kolmeks–neljaks nädalaks edasi. Nad lubasid järgmisest nädalast brigaadid peale saata ja juuni keskpaigaks kõik kolm tunnelit korda teha. Ühtlasi paigaldatakse teeserva sildid, kes tee eest vastutab ja mida teha, kui midagi juhtuma peaks,” rääkis Ehitajate tee sulgemist kavandanud initsiatiivgrupi liige Andres Guff.

Küsimusele, kas protestiaktsioon lükatakse edasi või jäetakse ära, vastas Guff, et see sõltub maanteeameti käitumisest. “Peame olema kompromissialtid ja vajadusel survestama, et asjad ikka toimiksid. Ka linnapea Toomas Kivimägi lubas, et hoiab maanteeameti tegemistel silma peal,” kõneles Guff.

Märtsi lõpus kavatsesid autojuhid muuta 7. mail 11–13 vahel Ehitajate tee Tallinna maantee ja silla poolse otsa sõiduautodega mõlemalt poolt teeserva nii kitsaks, et veoautod poleks enam läbi pääsenud. Sõiduautode liiklust ei oleks protestiaktsioon takistanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles