ID-kaartide uuendamine peatati tehnilise rikke tõttu, Pärnu teeninduses on probleem lahendatud

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Erik Prozes

ID-kaartide uuendamisel tekkisid tõrked. Praeguseks on politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindustes, sealhulgas Pärnus, tehniline rike kõrvaldatud.

"PPA teenindustes ei ole tehnilistel põhjustel võimalik ID-kaarte praegu uuendada," teatas PPA pressiesindaja Martin Luige täna kella 11 aegu. "Anname teada kohe, kui probleem on lahendatud."

Umbes tunni jooksul sai PPA Pärnu, Rapla, Paide ja Haapsalu, Jõhvi, Narva, Tallinna ja Põlva teenindustes rike kõrvaldatud. Kella 13 paiku oli probleem lahendatud kõikjal Eestis.

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) kommunikatsioonijuht Evelin Trink teavitas, et teenindusbürood ei saanud väljastada PIN-koodide ümbrikke, tehniline tõrge tekkis SMITi pakutavates arvutitöökohtades.

SMITi valdkonna juht Heidi Kogres ütles, et tõrke avaldumisel alustasid SMITi tehnikud kohe probleemi lahendamist kõigis PPA töökohtades. Tehniline probleem lahenes regiooniti eri kiirusega, viimasena said tööle asuda Tallinnas Tammsaare teenindusbüroo töötajad kella 12.30 paiku.

Valdkonnajuht palus vabandust büroodes ootama pidanud inimestelt. "Selgitame välja, miks selline olukord tekkis, ja teeme juhtunust omad järeldused," lubas Kogres.

Kuna eile öösel peatati ID-kaardi sertifikaadid, avas PPA teenindused täna ja homme.

Teenindused on lahti Pärnus, Raplas, Kuressaares, Kärdlas, Haapsalus ja Paides mõlemal päeval 10–15.

Täna ja homme avati teenindused, et inimesed saaksid uuendada ID-kaardi sertifikaate, aktiveerida mobiil-ID või minna dokumentide järele.

PPA Pärnu teenindusse oli eile ID-kaardi sertifikaati tulnud uuendama niivõrd palju inimesi, et peale teenindussaali oodati oma korda teeninduse ukse taga.

Et sertifikaate uuendama pääseda, tuli inimestel arvestada poolteisetunnise ooteajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles