Karjääripäev haaras kogu Kilingi-Nõmme kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7. klasside poisid tööhoos.
7. klasside poisid tööhoos. Foto: Saima Tõigast

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi teisel karjääripäeval oli tegevustega hõivatud kogu koolipere.
 

Esimestele klassidele rääkis tõlgitööst lapsevanem Sirli Arumäe. Lapsed nägid ja said teada, kuidas läti keelde ja läti keelest tõlkimine sõnaraamatute ja interneti abil käib. Samuti joonistasid nad oma vanemate ametitest ja lahendasid üheksandate klasside koostatud karjääriteemalist ristsõna.

Teine ja kolmas klass käisid õppekäigul aktsiaseltsis Metsataim. Ilm oli küll vihmane, kuid see ei seganud tööga tutvumist. Lapsed nägid, kui palju tööd on seemnest taime kasvatamisel.

Neljandad klassid käisid õppekäigul Saarde vallavalitsuses. Vallavanem Kalle Song rääkis oma tööst ja tutvustas vallaametnike töid-tegemisi. Lapsed said oma silmaga vaadata kõiki tööruume ja iga töötajaga suhelda.

Põhikooli 5. ja 9. klassidele esines loenguga Pärnu vabatahtlike keskuse esindaja, kellel oli kaasas vabatahtlik Prantsusmaalt. Lasteloli võimalus teada saada rohkem vabatahtliku tööst Eestis ja mujal Euroopas. Õpilased kasutasid võimalust küsida
Prantsusmaa elu ning välismaalasest vabatahtliku tegevuse kohta Eestis.

Pärnu noorte infopunkti töötajad mängisid lastega karjäärimänge, rääkisid tööõigusest ja tervise arvestamisest karjäärivalikute tegemisel.

Kuuendad klassid õppisid kooliõe Eevi Tallo juhendamisel esmaabi. Seitsmendate klasside tüdrukud laulsid Elon Miisna juhtimisel. Kõik said võimaluse proovida mikrofoni laulmist. Pärast iga esitust kuulati ühiselt laulu salvestust.

Samal ajal toimetasid seitsmendate klasside poisid õpetajate juhendamisel kooli õppeköögis. Ühiselt valmistati võileibu ja küpsetati pirukaid. Kogu toodang müüdi ära kaasõpilastele, õpetajatele ja teistele koolitöötajatele päeva lõpus avatud
Karjäärikohvikus. Ostjad sõid ja kiitsid tegijaid.

Juba teist aastat olid kaheksandate klasside õpilased töövarjuks Kilingi-Nõmme ja Saarde valla ettevõtetes ja asutustes. See oli hea võimalus näha lähemalt reaalset igapäeva tööd.

Gümnaasiumi 11. klassid kaitsesid aasta jooksul valminud uurimistöid. Kümnendikud kuulasid ja panid head ideed ja tarkused tulevaks aastaks tallele.

Päev oli tore ja mitmekesiseid tegevusi pakkuv. Päeva tegevuskava pani kokku ja ladusa läbiviimise eest seisis hea kooli karjäärimeeskond.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles