Singer Vinger tõestab, et on jätkuvalt ärkvel

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singer Vinger eesotsas Hardi Volmeri ja Mihkel Rauaga astub homme taas Pärnu klubi Sugar lavale, et anda suvepealinlastele üks väga hea kontsert.
Singer Vinger eesotsas Hardi Volmeri ja Mihkel Rauaga astub homme taas Pärnu klubi Sugar lavale, et anda suvepealinlastele üks väga hea kontsert. Foto: Allar Tiisler

Sel laupäeval astub Pärnu ööklubi Sugar lavale riiklik laulu- ja tantsuansambel Singer Vinger, mis plaanib pärast viieaastast vaheaega üllitada pealekauba uue plaadi.

Tänavu tähistas legendaarne bänd 25 aasta möödumist päevast, kui eurorokkansambel Turist ENSV kultuuriministeeriumi rahvakunsti osakonna eest varjumiseks võttis uue nime Singer Vinger.

Bändi kitarristi Roald Jürlau kinnitusel on Singer Vinger vägagi ärkvel ja seda võivad minna kõik pärnakad juba homme klubisse Sugar kaema.

Enamgi veel, augustis plaanib bänd üle-eestilist suvetuuri ja sügisel on oodatada ansamblilt uut plaati. Viimane, endas CD ja DVD koondanud “20 aastat singumist ja vingumist” ilmus täpselt viis aastat tagasi.

Jürlau sõnade kohaselt on ansambli koosseis püsinud viimased 11 aastat muutumatu ja nii moodustavad tema kõrval bändi laulja Hardi Volmer, kitarrist Mihkel Raud, bassimees Jaanus Raudkats, trummar Rein Joasoo ja klahvpillimängija Avo Ulvik.

“Käime koos täpselt niipalju, kui on tarvis,” märkis Jürlau. “Põhjuseks on siis kas kontsert või harvemini mõni proov. Eks kõigil on peale bändi muid tegemisi, kellel rohkem, kellel vähem.”

Jürlau ütlust mööda naudivad publikut endiselt kõik bändliikmed ja eriti rõõmustab muusikuid, et vaatamata pikale tegutsemiseale, näeb ansambli kontsertidel üha enam noori. “Publikut on siiamaani olnud piisavalt ja publiku vanus on seinast seina, kuid mulle tundub, et noori on ikka rohkem,” lisas Singer Vingeri kitarrist.

Jürlau lubas, et Singer Vinger näitab end Sugaris oma parimast küljest ja vägagi erksana. Legendile assisteerib DJ Tom Lilienthal ja peo dresscode on “punk”.

Singer Vinger on eesti punkrokkbänd. Ansambli lugude sõnum on enamasti läbi huumori esitatud iroonia. Bändi juht on Hardi Volmer. Singer Vinger tegutseb 1986. aastast, selle eelkäijad olid Pära Trust ja Turist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles