Pildid: jõest poisi päästnud pärnakas pälvis tunnustuse

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle-eestiline konkurss "Aitame Eesti turvaliseks" andis täna Tallinnas Lennusadamas tunnustusüritusel pärnakas Roland Mitile aasta elupäästja peaauhinna. Oktoobri lõpus päästis Mitt kargesse jõevette kukkunud poisi.

"Loodan, et vanemad poissi ei nahutanud: ta oli oma õppetunni juba kätte saanud," lausus Mitt auhinda vastu võttes.

See oli oktoobri viimaseid ilusaid päikesepaistelisi päevi. Elu kees. Pärnu Kesklinna sillast veidi ülesvoolu Jaansoni rajal kella kolme paiku üksjagu ajaveetjaid.

Nii veetis seal aega umbes 20aastaste noorukite seltskond, oli lastega jalutavaid emasidki. Kai juures harjutas rulatrikke kaks noormeest.

Jõe ääres naise ja pojaga jalutanud Roland Mitt näitas pojale, et vanemal rulapoisil tulevad trikid eriti hästi välja. Samal ajal katsetas 14aastane nooruk rulatrikki kail puitkõrgendusel, otse Miti ja tema pere silme all.

Üks katse ebaõnnestus. Poiss jäi küll püsti, kuid rula paiskus tema jalge alt jõe suunas. Ta tormas rulale kiiresti järele, kuid tegi valearvestuse ja kukkus inertsist kaist mitme meetri kaugusele vette. Hetk hiljem karjuski ta kolme meetri sügavusest ja ligemale viiekraadisest veest appi.

Poisi vette kukkumist nägid paljud, kuid ehmatus ja segadus oli suur. Ülejäänud noorukid kangestusid. Küll võttis mõnigi välja telefoni, et helistada numbril 112 ja kutsuda appi päästjad. 

Mitt asus kohe enda ümber mõnda suuremat eset otsima, kas või toigast, mille vette kukkunule ulatada. Kuna ühtegi niisugust eset läheduses ei leidunud, võttis ta seljast jope ja tõttas šokis poisile appi.

Nooruk oli jõudnud ise kai ääreni ja Mitt ulatas talle kõrgelt kaiservalt jope. Ühiste pingutuste tulemusena sai poiss veest välja. Õnneks jätkus noormehel veel jõudu ja ta suutis mööda kõrget siledat kaiserva kaldale ronida. Läbimärjana ja šokis, kuid jõudis siiski maale. 

Ehkki poiss väitis, et temaga on kõik korras, võttis Mitt ta auto peale ja viis koju. Ta andis nooruki emale üle ja selgitas, mis temaga oli juhtunud. Poiss oli ehmunud, mõeldes toona vaid rulale ja märjaks saanud telefonile.

Konkursi "Aitame Eesti turvaliseks" korraldas If Kindlustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles