Tammsaare lasteaia mudilased käisid marti jooksmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare lasteaia lapsed käisid Vanalinna koolis marti jooksmas.
Tammsaare lasteaia lapsed käisid Vanalinna koolis marti jooksmas. Foto: Erakogu

November on rikas vanarahva tähtpäevade poolest, nende sekka kuuluvad mardi- ja kadripäev. Tammsaare lasteaia Pöialpoiste rühma lapsed hakkasid juba kuu alguses tegema ettevalmistusi mardijooksuks.

Kuna meie lasteaia koostööpartner on Pärnu Vanalinna põhikool, kutsuti lapsed sellesse auväärsesse majja sanditama.

Pöialpoisid olid usinad õppijad ja nii saigi üsna ruttu selgeks mardilaul, mida esitatakse tuppa saamiseks. Järgnesid traditsioonilised etteasted nii mudilastelt kui rühmaõpetajatelt.

Mardiisa luges tarkuseloitsu ja mardiema vitsutas lapsi, et need oleksid ikka virgad ja nobedad. Uuriti, kas esimese klassi õpilased oskavad juba lugeda, ja tehti selgeks, kas nad arvavad mõistatused ära.

Ülesandeid lahendades selguski, et Vanalinna kooli esimestes klassides õpivad väga targad ja nutikad lapsed.

Mardiema kiitis oma musikaalseid lapsi. Selle tõestamiseks mängisid ja kandsid sandid ette kõik laulud-lood, mis selgeks olid õpitud.

Kõige tähtsam oli väikese mardisandi pajuki küsimise salm. Lahke pererahvas polnud kitsi ja nii saigi mart endale "miskit osada ja midagi põske mugida".

Kui laulud-tantsud Vanalinna kooli lastega tehtud, lahkuti pillimängu-laulu saatel koolist ja tänati kõiki lahke vastuvõtu eest.

Tammsaare lasteaia lapsed käisid Vanalinna koolis marti jooksmas.
Tammsaare lasteaia lapsed käisid Vanalinna koolis marti jooksmas. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles