Läti nädal toob Pärnusse hulga lätlasi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnut külastavad Riia Eesti kooli lapsed osalesid tänavusuvisel noorte laulu- ja tantsupeol.
Pärnut külastavad Riia Eesti kooli lapsed osalesid tänavusuvisel noorte laulu- ja tantsupeol. Foto: Mārtiņš Kālis

Täna algava Läti nädala ja selle käigus toimuvate kontsertide, näituste ja jututubadega tähistatakse Pärnust Häädemeesteni ühtlasi juba meie lõunanaabri 100 aasta juubelit, ehkki Läti Vabariik on Eesti Vabariigist veidi noorem ja saab 18. novembril 99aastaseks.

Läti nädala on algatanud Raeküla Vanakooli keskus koostöös Läti suursaatkonna ja Pärnu linnavalitsusega. Keskuse juhataja Piia Karro-Selja sõnutsi teevad pärnakad eri riikide teemanädalaid eelkõige sellepärast, et see on fun. Peale avalikkuse ees esinemise saavad omavahel tuttavaks Pärnu kandi ja mujalt riikide koolinoored, kultuurikollektiivid, turismiedendajad, mittetulundusühingud ja ettevõtjad ja see loob pinnase, et sõlmitud kontaktid püsivad pärast teemanädalatki.

„Kui meil oli Austria nädal, astusime selle lõppedes vahelt ära, kuid Salzburgi ja Sindi muusikakool on koostööd jätkanud. Suurbritannia nädala jätkuks toimus Pärnu koori Leelo kontserdireis Wales’i. Sellised näited teevad rõõmu,“ selgitas Karro-Selg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles