Kaur kihutab MM-rallil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur ja tema kaardilugeja Erik Lepikson sõidavad Sardiinias võistlusautol Ford Fiesta R2.
Egon Kaur ja tema kaardilugeja Erik Lepikson sõidavad Sardiinias võistlusautol Ford Fiesta R2. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel Itaalias Sardiinias toimuval autoralli maailmameistrivõistluste etapil stardib neli Eesti ekipaaži.

Pärnu noormees Egon Kaur võistleb WRC Academy arvestuses seekord koos oma endise kaardilugeja Erik Lepiksoniga, kuna tema selle aasta paariline Mait Laidvee peab tööülesannte tõttu ralli vahele jätma. Samas sarjas stardivad samuti Miko-Ove Niinemäe ja Timo Kasesalu.

SWRC-klassis võistlevad Sardiinia rallil Karl Kruuda ja Martin Järveoja ning Ott Tänak ja Kuldar Sikk.

Noorte autosportlaste WRC Academy sarja liider, Portugali ralli võinud Kaur rääkis, et on saanud enne Itaaliasse sõitu korralikult harjutada.

“Treenisime Lõuna-Eesti künklikel kruusateedel, mis sarnanevad Sardiinias ees ootavate tingimustega,” kõneles 23aastane Kaur. “Reguleerisime võistlusauto Ford Fiesta R2 seadistusi ja harjutasime koostööd Erikuga, kellega võistlesin koos viimati eelmisel aastal Saaremaa rallil. Usun, et oleme MM-ralliks valmis.”

Sardiinia ralli kogupikkus on 1183,52, kilomeetrit, neist 339,7 sõidetakse kiiruskatsetel. Võistluspäeva jooksul saab autole teha vaid ühe hoolduse. Pausi pikkus on 15 minutit, mille jooksul võivad auto kallal töötada neli mehaanikut ja mõlemad sõitjad.

WRC Academy sarja sõitjatel on lisapiirangud, paika on pandud nimekiri varuosadest, mida tohib autosse kaasa võtta ja remondipausi ajal kasutada, et anda kõigile võistlejatele võrdsed tingimused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles