Pärnus kogunevad täiskasvanute gümnaasiumide õpetajad-õpilased

, Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu täiskasvanute gümnaasium. Foto on illustreeriv.
Pärnu täiskasvanute gümnaasium. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna ja homme kogunevad Pärnu keskraamatukogus Eesti täiskasvanute gümnaasiumide õpetajad ja õpilased, kokku üle 100 inimese. Kahe päeva jooksul toimuvad seminarid ja õpikojad.

Pedagoogid alustavad õppimisega juba täna, kui Riina Kütt korraldab seminari täiskasvanute koolitamise meetodeist. Arutluse all on veel täiskasvanud õppija õpimotivatsiooni toetamine.

Reedel jätkub pedagoogide õpe graafilise lihtsustamise töötoas, mida juhib Kati Orav. Õpilaste ette astub Harald Lepisk, kes korraldab kaheosalise meistrikursuse teemal "Avalik esinemine – kuidas kõnelda julgelt ja selgelt?".

Ürituse kulminatsioon on reede pärastlõunal toimuv õpilastööde seminar, kus saab kuulata ettekandeid õppurite praktilistest ja uurimistöödest.

Kahepäevasele seminarile koguneb osalejaid Tallinna Vanalinna, Viljandi, Rapla, Pärnu, Narva, Paide, Tartu, Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumidest ja Audentese erakoolist. Eestis tegutseb 16 täiskasvanute gümnaasiumi.

Täiskasvanute gümnaasiumide õpilaste hulk on Eestis arvestatavalt suur ja 10. novembri seisuga õppis kaugõppes 4873 õpilast, peale nende 208 eksterni ja 347 üksikainete õppurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles