Video ja galerii: õnnetusse sattunud veoki lastist välja paiskunud kahetonnine paberirull tappis kaubikujuhi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 5.20 ajal kaotas Häädemeeste vallas Penu külas Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel juhitavuse veok, mille lastiks olnud ligemale kahetonnine paberirull paiskus koormast välja ja tabas vastu sõitnud kaubikut, mille juht hukkus.

Esmastel andmetel kaotas Ikla suunas sõitnud veoauto Scania libeduse tõttu kontrolli ja läks külglibisemisse. 

Poola numbrimärgiga veoki haagisest vabanes koorem tööstuslike paberirullidega. Vähemalt üks 1923kilogrammistest rullidest tabas Pärnu poole liikunud, samuti Poola registrimärgiga Fiat Ducato kaubiku kabiini.

Kokkupõrke tagajärjel deformeerus kaubiku esiosa ja sõiduki 53aastane Poola kodanikust juht hukkus õnnetuskohal. 48aastane veokijuht vigastada ei saanud.

„Liiklusõnnetuse täpsetest põhjustest on veel vara rääkida, aga esmase info põhjal võib arvata, et selle traagilise liiklusõnnetuseni viis libedus,“ ütles Pärnu politseijaoskonna välijuht Valdur Sassor.

Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnade kohaselt sõitis pärast õnnetust maantee kaks korda läbi teehooldajate soolapuistur.

„Raskete tee- või ilmastikuolude korral on mõistlik pigem karta kui kahetseda. Teed on väga libedad, eriti hommikuti. Alati tuleks valida ilmale vastav sõidukiirus ja vältida äkilisi manöövreid ja järsult pidurdamist,“ toonitas välijuht. 

Nii kaubiku kui veoauto rehvid vastasid nõuetele. Mõlemad juhid kasutasid turvavarustust. 

Samas paigas juhtus libeduse tõttu teinegi avarii, kui eelmisest liiklusõnnetusest tingituna oli üks sõidusuundadest suletud ja vastassuunas sõitnud Volvo veok vajus koos haagisega vastu tee ääres parkinud politseisõiduki külge. Keegi selles õnnetuses viga ei saanud.

Penu külas juhtunud õnnetuste paigast kilomeetri jagu Läti piiri poole toimus Poola rekadega varahommikul kolmaski liiklusõnnetus, kui tee ääres parkimiskohas seisnud veokile sõitis otsa teine raskeveok.

Parkinud rekas maganud mees ja otsa sõitnud veokis olnud mees ei saanud esmase teabe järgi viga, ehkki tagant tulnud veoki kabiin oli üpris lömastatud.

Lääne prefektuuri pressiesindaja andmete kohaselt hakkas Pärnu poolt tulnud reka tee ääres peatuma, kuid ei saanud pidama ja sõitis parkimiskohas seisnud autole otsa.

Pressiesindaja kinnitas, et tee õnnetuspaigas oli libe.

Maanteeinfokeskus andis teada, et ilmaprognoosi kohaselt püsib paiguti udu, on jäidet ja õhutemperatuur on päeval null kraadi ümbruses. Õhtul langeb temperatuur miinustesse ja kohati tekib taas udu ja jäidet, samuti püsib libedusoht.

"Teehooldajad on teadlikud raskemaks muutunud ilmastikuoludest ja teevad oma parima. Autojuhtidel palume olla eriti tähelepanelikud, sest seda, milline on tee olukord just sellel ajal ja selles punktis, kus sõidukijuht parasjagu on, teab ainult sõidukijuht ise. Soovime sõidukijuhtidele vastutustundlikku sõitu!" teatas maanteeinfokeskus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles