Raeküla lasteaia perepäeval loendasid Tipp ja Täpp linde

, Raeküla lasteaia õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla lasteaia perepäev.
Raeküla lasteaia perepäev. Foto: Erakogu

Emadepäeva eel oli Pärnus Raeküla Vanakooli keskuses traditsiooniline Raeküla lasteaia perepäev, kus laste ja vanemate ette toodi muusikaline lavastus „Tipp ja Täpp linde loendamas”.

Lavastus „Tipp ja Täpp linde loendamas” oli üles ehitatud Raeküla lasteaia rühmade rahvapärastest laululindude nimetustest lähtuvalt, peo korraldasid õpetajad Maia Kundla ja Älis Kasela ning muusikaõpetaja Diane Pani. Külalisesinejana tegi etenduses kaasa Vares Vaak.

Peo alguses sõitsid täpilise autoga metsa Tipp ja Täpp, kes tulid kevadisele linnuloendamisretkele. Tipil ja Täpil olid kaasas kõik lindude uurimiseks vajalikud vahendid: binokkel, fotoaparaat, linnuloendamispäevik ja raamat „Lindude välimääraja”. Metsas kohtusid Tipp ja Täpp Vares Vaaguga, kes aitas nukulastel laululinde otsida.

Saalis olid kõik kuus lasteaia linnuperet: Sirtsukesed, Värvukesed, Siidisabad, Siisikesed, Õnnelinnud ja Kullalindud. Raeküla lasteaia linnupere oli kogunenud, et harjutada ühiseks lindude laulu- ja tantsupeoks. Perepäeval tuli esmaesitlusele ka selle aasta kevadel avalikul konkursil välja valitud lasteaia laul „Linnupere laul”.

Perepäev, kus osales enamik lasteaialapsi koos peredega, lõppes kõikide laste ja emade ühiste tantsudega.

Raeküla lasteaed korraldab traditsioonilisi perepäevi Raeküla Vanakooli keskuses 2003. aastast. Tänavune oli juba kaheksas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles