Targalt kihutanud Egon Kaur napsas Sardiinias rallivõidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noormees Egon Kaur (esiplaanil) ja tema paarimees Erik Lepikson tõid Itaaliast esikoha.
Pärnu noormees Egon Kaur (esiplaanil) ja tema paarimees Erik Lepikson tõid Itaaliast esikoha. Foto: WRC

Autoralli maailmameistrivõistluste Sardiinia etapil suutsid Egon Kaur ja Erik Lepikson avapäeva ebaõnne kiuste tõusta teise päeva lõpuks oma klassis pjedestaali kõrgeimale astmele.

Noorte võidusõitjate WRC Academy sarja kahelt MM-rallilt kaks esimest kohta teeninud 23aastane Pärnu noormees Kaur juhib sarja veenva eduga. 58 punkti kogunud eestlase järel on 26 punktiga edetabeli teisel kohal argentiinlane Miguel-Angel Baldoni ja kolmandat positsiooni hoiab austraallane Brendan Reeves 24 silmaga.

“Esimesed kaks etapivõitu on väga hea sooritus, saame järgmisele rallile Soomes minna kindla tundega,” ütles Kaur võistlusjärgses intervjuus ruudulipp.ee veebilehele. “Hooaja eesmärk on kruusalt võimalikult palju punkte koguda, sest asfaldil jääme ilmselt neile alla, kellel selle pinnasega rohkem kogemust on. Tänud kõigile toetajatele ja fännidele, kellele suutsime pakkuda taas positiivse emotsiooni.”

Konkurendid lõhkusid autosid

Kaur ja Lepikson alustasid Sardiinia rallit küll ettevaatlikult, kuid juba teisel kiiruskatsel sõitsid nad rajalt välja.

Selleks ajaks, kui mehed oma võistlusautoga taas maanteele said, oli kulunud kolm-neli minutit ja eestlased jätkasid sõitu 17 konkurendi seas viieteistkümnendal positsioonil.

”Kui peale teist kiiruskatset mõtlesime Erikuga, et siit enam head tulemust ei püüa, siis pärast neljandat katset tundus kõik võimalik,” kõneles Kaur.

Meie meestele andis lootust see, et neljandal katsel sai tervelt kümnele konkurendile saatuslikuks koht, kus oli võimalik rada lõigata, kuid põhja alla jäänud kivid lõhkusid hullusti masinaid.

Kauril ja Lepiksonil õnnestus avapäeval kavas olnud kaheksast kiiruskatsest viis võita ja tõusta neljandale positsioonile.

”Erikuga koostöö klappis hästi ja üldiselt jäime päevaga rahule,” märkis Kaur. “Olime õnnelikud, et finišisse jõudsime ja seda veel nii kõrgel positsioonil.”

WRC Academy teisel võistluspäeval otsustas Kaur riske vähe võtta, et ralli kindlasti lõpetada ja edetabelisse punkte korjata. Ometi läks nii, et eestlased sõitsid küll rahulikult, kuid konkurendid tegid kõik selleks, et meie mehed liidrikohale tõuseks.

“Kui pakutakse, siis miks mitte vastu võtta, kõigepealt tõusime kolmandaks ja siis juba liidriks,” muigas Kaur.

Edasi tuli ainult liidrikohta säilitada ja sellega ülesandega said mullused Eesti meistrid Kaur ja Lepikson hästi hakkama.

Ralli lõpuks oli teise etapivõidu WRC Academy sarjas saanud Kauri edu argentiinlase Baldoni ees 1.42,1.

Keskendumisega oli raskusi

“Hommikul, kui võtsime tempo maha, et kindla peale tulla, oli tõsiseid probleeme keskendumisega,” meenutas Kaur ralli viimaseid kiiruskatseid. “Tõstsime katsete teisel läbimisel tempot, et paremini keskenduda. Taas leidis kinnitust, et selles klassis tuleb leida sobiv tempo, sest maksimumiga pannes kipuvad autod raja äärde jääma.”

Küsimusele, mis olid tema suuremad trumbid Sardiinia rallil, kostis Kaur: “Õigesti valitud sõidukiirus, suurepärane koostöö kaardilugejaga ja konkurentide kohatine ebaõnn ning mõtlematus ongi tegurid, mis meie eduteed sillutasid.”

Kauri järgmine start on juunis Viru rallil, kus ollakse rajal Ford Fiesta R2 autoga ja kaardilugeja kohal istub taas Mait Laidvee.

Edetabel

WRC Academy sarja edetabel Sardiinia MM-ralli järel:

1. Egon Kaur EST 58
2. Miguel Baldoni ARG 26
3. Brendan Reeves AUS 24
4. Victor Henriksson SWE 20
5. Andrea Crugnole ITA 16
6. Fredrik Ahlin SWE 16

Andmed: WRC Academy

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles