Pärnakas Hedda Peet avaldas hiljuti raamatu “Pärnu maiasmokad ehk preili Ponks ja papa Snaps maiustamas”. See on kogumik infoküllaseid lugusid maiustuste tootmisest Pärnus, peale selle sissevaade kohalikku õlle-, limonaadi-, veini-, siidri- ja kangemate jookide pruulimisse-kääritamisse.
Tellijale
Pärnu maiasmokad tutvustavad kohaliku magusatööstuse ajalugu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaette on tähelepanu pööratud jäätisele ja vahvlile, samuti pakendile, millesse kõik need hõrgutised keerati, pandi või valati. Pärnu toiduainetööstuse ajalugu on uuritud rohkem tükati kui kõikehaaravalt.