Pärnu maiasmokad tutvustavad kohaliku magusatööstuse ajalugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: raamatu esikaas

Pärnakas Hedda Peet avaldas hiljuti raamatu “Pärnu maiasmokad ehk preili Ponks ja papa Snaps maiustamas”. See on kogumik infoküllaseid lugusid maiustuste tootmisest Pärnus, peale selle sissevaade kohalikku õlle-, limonaadi-, veini-, siidri- ja kangemate jookide pruulimisse-kääritamisse.

Omaette on tähelepanu pööratud jäätisele ja vahvlile, samuti pakendile, millesse kõik need hõrgutised keerati, pandi või valati. Pärnu toiduainetööstuse ajalugu on uuritud rohkem tükati kui kõikehaaravalt.

Tööstusajaloolane Heino Gustavson on käsitlenud karastusjooke, sealhulgas Pärnus toodetuid. Bibliofiil Olaf Esna sulest leiab lugusid kohvikutest ja ammu unustatud magusavabrikutest. Hedda Peet on kasutatud kirjanduse loetelu järgi otsustades koondanud kogu selle valdkonna ühte kergesti loetavasse raamatusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles