Pimedas sebral bussi alla jäänu hingab, aga ei räägi

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kahe kooliealise lapse 36aastane isa, Pärnu Eliisabeti koguduse diakon ja üks entusiastlikumaid Pärnu korvpallifänne Rando Lillepa lebas ligemale kolm nädalat Mustamäe haiglas ja toodi eile Pärnu haiglasse tagasi. Vend Tarmo käis teda nädalavahetusel Tallinnas vaatamas. Nii palju on praeguseks muutunud, et läinud reedel võeti hingamisaparaat ära ja Rando hingab iseseisvalt, aga ei suhtle. “Silmi pilgutab, aga ei räägi, ei saa aru ega tunne ära,” loetles Tarmo.

Tänavu on Pärnus ülekäigurajal auto alla jäänud kümme inimest. Neli seesugust õnnetust juhtus novembri esimestel nädalatel, kui juba kella viie ajal õhtul on pime. 9. novembril kella 18 paiku jäi Pärnus Riia maanteel Liiva peatuse ülekäigurajal bussi alla Rando. Kannatanu venna ja vahetult pärast otsasõitu kohale jõudnud Kaidi (perenimi toimetusele teada) meelest mängib halvasti valgustatud tee õnnetuses rolli. Ja ka Riia tänavat palistav puude rivi varjab vöötraja nähtavust.

Tarmo ei tea venna paranemisšanssi, sest arstide sõnutsi on ajutrauma puhul prognoose teha väga raske. Peale koljuluumurru Rando muid raskeid vigastusi ei saanud, kuid ajuverejooksu tõttu vajas ta kiiresti operatsiooni. “Tulemusi näeme alles kuude pärast. Jumal tänatud, et ta hingab ise,” tundis vend kergendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles