Video ja galerii: Pärnu pere ehitas endale kaubikust kodu

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eero Mikk (27), Mari-Anne Essaja (26) ja nende kolmeaastane poeg Aleksander ehitasid omale kaubikust kodu ja põrutasid sellega maailma avastama. "Ma avastan ennast iga kord õhku ahmimas, kui meie elust räägin, sest nii põnev on," alustas vestlust Mari-Anne.

Aasta alguses, kui pere Hispaaniasse reisis, tol korral sõiduautoga, tõdesid nad, et kiirteid pidi sõites jääb nii palju ilusaid kohti avastamata. "Tahtsime peatuda ja mitte kiirustada sihtmärgiks seatud suurde linna. Sellest sündiski mõte, et van life oleks just see, mis meile sobiks," jutustas Eero. Suvel sai ideest reaalsus, osteti vana kaubik ja asuti seda koduks kujundama.

"Minimalism on meid alati köitnud. Oleme ennast alati uuesti ja uuesti ületada üritanud. Rahast suurt lugu ei pea, peaasi, et oleks küllalt, saaks rännata ja laenuvabalt elada," kõneles pereema. Noored ja reisipisik on sina peal juba ammust aega. "Ei mingeid reisipakette." Reisitud on alati teisiti, kui enamikul inimestel tavaks: seljakott seljas ja lennupiletid taskus, tihti teadmata, kus reis lõpeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles