Jõulumäel võisteldi taas disc-golfis

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu mullu peeti tänavugi disc-golfarite Balti mere tuuri üks osavõistlus Jõulumäel, Eesti meistri pärnaka Einar Elbingu ees võitis selle Soome tähtmängija Marcus Raberg.

Võistluse pea- ehk open-klassis sai Raberg tulemuseks kolm alla par’i ehk –3, Elbingule andis teise koha viis üle par’i ehk +5, kolmas oli +10ga võitja kaasmaalane Veli Berglund. Järgmise eestlasena sai Rene Mengel kaheksanda koha (+18).

“Raberg oligi oma ranking’uga 971 selle võistluse favoriit,” kinnitas Eesti disc-golfimängijate liidu president Raul Mägedik. “Maailma tippude taset näitavad numbrid on 1050 kandis. Tipud on Ameerikas, Euroopas on Raberg esisaja mees. Elbingu teise koha saamisele aitas kaasa see, et ta võistles kodurajal.”

Jõulumäel peeti ka amatööride ehk naiste, alla 16aastaste noorte ja 1961. aastal ning hiljem sündinud meeste võistlus, mille võitis leedulane Pranciskus Gricius (+24).

Parim naine oli Annika Proos (+41). Paaride võistluse parimad olid soomlased Josif Yusim ja Veli Berglund, järgnesid kaks Leedu paari ning neljandana Rene Mengel ja Rait Konnov. Kokku võistles Jõulumäel 34 disc-golfimängijat Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Soomest.

“Euroopas on võistlevaid disc-golfareid umbes 5000, harrastajaid 30 000 kandis,” rääkis Eesti selle ala eestvedaja Raul Mägedik.

“Kõige rohkem, lausa tuhandete kaupa on mängijaid Soomes ja Rootsis, kus on ka palju radasid. Näiteks on Eestis kuus disc-golfi rada, Soomes üle 150,” lisas Mägedik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles