Orkaanil harjutatakse hübriidsõda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu eelnevatelgi aastatel on kaitseliitlastel nädalavahetusel ees mitu magamata ööd õppusel Orkaan.
Nagu eelnevatelgi aastatel on kaitseliitlastel nädalavahetusel ees mitu magamata ööd õppusel Orkaan. Foto: Asso Puidet

Nädalavahetusel toimuv suurõppus Orkaan toob ka Pärnumaale ligikaudu 500 vabatahtlikku Eestist ja Lätist. Põhitegevus jääb Häädemeeste ja Saarde valda, kuid sagimist jagub Pärnussegi, kus koostöös politseiga rajavad osalejad kontroll-läbilaske punkte, patrullivad ja tegutsevad hoonestatud alal.

“Õppuse raskuskese on tänavu küll Saaremaal, kuhu suundub enamik õppusega seotud üksusi, Pärnumaa maleva kompanii nende hulgas. Mingi osa harjutusest teeme siiski Pärnumaal, et rakendada neidki üksusi, mis pole Orkaanile määratud, kuid tahavad veel oma oskusi sel aastal lihvida,” selgitas Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Tõnu Miil põhjusi, miks õppus kaheks osaks jagatud on.

Kui Saaremaal on Orkaani fookuses pigem konventsionaalne sõjapidamine, on Pärnumaal kavas harjutada läbi mitu stsenaariumi, mis on seotud hübriidsõja ja elanike kaitsega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles