Toris võbelesid tõrvikud vabadussõda meenutades

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trikoloorse lindiga pärgi kandsid riigikogu liige Andres Metsoja (vasakul) ja Tori vallavanem Lauri Luur.
Trikoloorse lindiga pärgi kandsid riigikogu liige Andres Metsoja (vasakul) ja Tori vallavanem Lauri Luur. Foto: Urmas Luik

Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris peeti vabadussõja alguse tänujumalateenistust sama päeva õhtul, mil Toompea lossis toimus riigikogu pidulik istung ja spiiker võttis vastu Eesti noorte manifesti. Sel teisipäeval möödus ju 100 aastat maanõukogu otsusest, mis pani aluse Eesti iseseisvusele, sest selles deklareeriti esimest korda eesti rahva õigust määrata ise oma saatust.

Ajalukku on 28. november 99 aastat tagasi läinud aga kui Eesti iseseisvuse kindlustamiseks puhkenud vabadussõja alguse päevana.

Seda sündmust Toris tähistatigi, teenistusest võtsid osa Läti Vabariigi Limbaži rajooni Cēsise (Võnnu) linna delegatsioon ja Ameerika Ühendriikide kui meie liitlaste esindajad. Teenistus algas kaitseväe kaplani Meelis Rosma eesti- ja ingliskeelse tervitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles