Rüütli platsi ehitusluba kaevati kohtussse (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rüütli platsi ehitusega laiendataks jalgteid Rüütli ja Aia tänava arvelt, mis kohtusse pöördunud naabri arvates riivab tema ja naaberäride õigusi. Piltidel on KAMP Arhitektid OÜ esialgsed eskiisid, milles on praeguseks tehtud muutusi.
Pärnu Rüütli platsi ehitusega laiendataks jalgteid Rüütli ja Aia tänava arvelt, mis kohtusse pöördunud naabri arvates riivab tema ja naaberäride õigusi. Piltidel on KAMP Arhitektid OÜ esialgsed eskiisid, milles on praeguseks tehtud muutusi. Foto: KAMP Arhitektid OÜ

Esmaspäeval esitas Pärnu Rüütli platsi naaber kaebuse halduskohtule, paludes väljaku laiendamise ehitusluba tühistada. Linnavalitsus sellest end vähemalt esialgu segada ei lase ja kavatseb detsembris ehitajat otsima hakata.

Plaani järgi laieneks Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul Rüütli plats tuleval aastal nii Rüütli kui Aia tänava sõidutee arvelt, mis omakorda tähendab, et seal ei saa enam autodega peatuda. Septembris kirjutas Pärnu Postimees, et Aia tänava antiigiäris kauplev Toivo Saarme kardab platsi rekonstrueerimise tõttu kaotada nii kliente kui võimaluse poeukse ees kaupa laadida.

Septembris esitas samal põhjusel vaide linnavalitsusele kohtutäitur Rannar Liitmaa, kelle kontor asub platsi kõrval aadressil Rüütli 51. Lühidalt öeldes väitis naaber, et menetlusse ei kaasatud mitut kinnistuomanikku, keda väljaku laienemisega vähenev parkimiskohtade arv mõjutab. Temagi väitel kaotavad need ettevõtted ehitamise järel kliente ega saa enam kaupa laadida. Samuti ei vasta Liitmaa väitel platsi planeering üldplaneeringule. Etteheiteid oli muidki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles