Pärnu võrkpallimeeskond jäi poolfinaali ukse taha

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi meeskonna laeks jäi tänavustel karikavõistlustel veerandfinaal.
Pärnu võrkpalliklubi meeskonna laeks jäi tänavustel karikavõistlustel veerandfinaal. Foto: ARDI TRUIJA / PÄRNU POSTIMEES/

Pärnu võrkpalliklubi meeskond ja Tartu Bigbank andsid karikavõistluste kordusmängus põnevusetenduse, millest võitjana väljusid kodusaalis mänginud Taaralinna pallurid.

Pika ja tasavägise lõpuga avageimi kallutas Tartu Bigbank enda kasuks 28:26.

Teisegi geimi lõpp pakkus palju närvikõdi. 19:17 juhtinud pärnakad leidsid end Markus Uuskari serviseeria järel 19:23 kaotusseisust. Siis saatis Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel servijoone taha Märt Tammearu, kes omakorda tegi ilusa seeria, mille järel oli tablool 23:23. Otsustavate punktide mängimisel olid paremad jällegi tartlased: 26:24.

Nüüd oli Pärnu meeskonnal selg vastu seina, sest 3:0 võit avanuks poolfinaaliukse Tartu tiimile. 

Kolmandas geimis suutsid pärnakad sisse teha viiepunktise edu, mis määravateks pallivahetusteks kokku sulas. Järjest näitas tabloo mitu korda viigiseisu, kuid veidi kindlamad oli sel korral siiski pärnakad, saades 27:25 võidu.

Neljandagi geimi algus kujunes ülimalt tasavägiseks. Mõlemale tehnilisele vaheajale läks napi eduga Tartu meeskond. Geimi lõpus saavutasid tartlased neljapunktise edu, mis korraks kahe punktini sulas, kuid otsustavatel minutitel oli kodumeeskond kindel ja võitis 25:21. 

Pärnu meeskonna nurgaründaja Kevin Saar tunnistas matšijärgses intervjuus, et määrasid geimide lõpud. „Värin tuleb sisse, kui geimi lõppe kuidagi kätte ei saa,” ütles ta.

Mängu lõpus pidasid vastaste blokeerijad Saart hästi kinni. „Lõpus oli justkui vastu Hiina müüri mängida,” rääkis Saar, kes tunnustas vastaseid tubli mängu eest. „Vastane oli täna igas elemendis hea.”

Eriti hädas oli Pärnu meeskond tartlaste blokiga. Bigbank teenis blokist 19 punkti, Pärnu meeskond kuus. 

Pärnakatest jäi Kevin Saare arvele 17 punkti, Taavet Leppik tõi 14 ja Toms Svans 13 punkti. Austraaliast pärit Curtis Stockton tõi Tartu meeskonna kasuks 23 punkti.

Et avamängus olid pärnakate võidunumbrid 3:2, avas 3:1 võit ukse poolfinaali Tartu meeskonnale, kes nüüd läheb vastamisi TTÜga. Teise finalisti selgitavad Rakvere võrkpalliklubi ja Saaremaa võrkpalliklubi. Karikavõistlustel selgub edasipääseja kahe mängu kokkuvõttes. Detsembri lõpus finaalis selgub võitja ühe mänguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles