Spordimeditsiiniline uuring võib päästa elu

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallur Mihkel Kirves peab võistlustel osalemiseks aeg-ajalt spordiarsti külastama.
Korvpallur Mihkel Kirves peab võistlustel osalemiseks aeg-ajalt spordiarsti külastama. Foto: Mailiis Ollino

Tervisekahjustuste vältimiseks tasub harrastussportlaselgi osaleda spordimeditsiinilisel uuringul, riskide teadmine võib ära hoida raskeid probleeme äkksurmani välja.

Tõsisema treeningukavatsuse korral soovitab Pärnu haigla taastusravi- ja spordiarst Made Vunk kindlasti külastada vähemalt perearsti ja üldised tervisenäitajad üle kontrollida. Spordiarsti vastuvõtul saab juba põhjalikuma ülevaate oma kehalisest võimekusest ja samal ajal soovitusi treeningutega alustamiseks.

Noorsportlastel on võimalus kontrollida oma tervist tasuta, kuigi siin kehtib mõni piirangki. Võistlemine pole tasuta terviseuuringul osalemiseks kohustuslik, ent Vunk märgib, et mitmel spordialal peab võistlustel osalemiseks olema ette näidata tõend kontrolli läbimise kohta. Tegu ei ole nõudega, mis loodud vormitäiteks: vastunäidustuste korral võib liigne pingutamine lõppeda kurvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles