Ära näritud auto ja rüüstatud söödaplats: hätta jäänud hobused avaldavad küla peal meelt

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Postimees kirjutas septembris, kuidas Hollandist Eestisse imporditud haruldane konikukari jäi arusaamatuste tõttu kindla maalapi ja toidulauata ning tekkinud olukord ohustab ligemale 100 looma elu. Samal ajal kui asjaosalised olukorda siluda üritavad, muutuvad hobused kohalike väitel aina rahutumaks ja tungivad külaelanike õuele pahandust tegema.

Septembri algul tõdes konikute eest aastaid hoolt kandnud Enn Tomson, et külma talve kindla toidulauata jäänud loomad naljalt üle ei ela. Pea kolm kuud hiljem ei kata maad lumevaip ja külmakraade napib, kuid kriitiline aeg läheneb ja loomade toidulaud jääb hõredamaks. “Ma teen kõik. Võtan kas või laenu, et hobustele maad juurde saada,” kinnitas Tomson.

Peale loomade kannatavad kohalikudki. “Vabandage väljenduse eest, aga seda hobuses*tta on juba kõik kohad täis!” teatas Lanksaare elanik Einar Saar. Konikute sõnnikuhunnikuid võib tema jutu järgi leida juba taluhoovidest, kohaliku mesiniku tarud on ümber paisatud, karjuseid lõhutud, maad sopamülgasteks tambitud ja üht autotki lõhutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles