Erivajadusega noorel napib töökohti

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetulekukooli direktor Marju Trumsi nentis, et neist koridoridest lahkuvatel noortel napib võimalusi tööd teha.
Toimetulekukooli direktor Marju Trumsi nentis, et neist koridoridest lahkuvatel noortel napib võimalusi tööd teha. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu toimetulekukooli direktor Marju Trumsi nentis, et erivajadustega noorte tulevik on murekoht. Tema juhitaval asutusel läheb küllaltki hästi ja linn panustab õppeasutusse palju. Suurem probleem tekib alles koolist lahkudes, sest pärast lõpetamist on paljude noorte võimalused piiratud.

Sel aastal 15. sünnipäeva tähistava toimetulekukooli vilistlaste hulgas leidub neid, kes on ametikoolides omandanud erioskused ja suudavad edukalt tööle asuda. Suurem osa lõpetajaid sellega kahjuks hakkama ei saaks.

Puudulike eneseteenindusoskuste tõttu vajavad nad väga palju toetust: probleeme võivad tekitada lihtsamadki tegevused, näiteks riietumine. Seepärast ei saa paljud niisugused noored tööturul konkureerimisest unistadagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles