Galerii: Endla teatri vastvalminud suur saal avati piduliku vastuvõtuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endla teater avas täna õhtul värske välimuse ja uue lavatehnikaga suure saali vastuvõtuga, millega tähistati ühtlasi 50 aasta möödumist Endla maja valmimisest. Praegune teatrihoone avati novembris 1967 ning alles nüüd toimus esimene põhjalik lavatehnoloogiline uuendus.

Vastuvõtul võtsid sõna teatrijuht Roland Leesment, loominguline juht Ingomar Vihmar, kultuuriministeeriumi asekantsler Hillar Sein, linnapea Romek Kosenkranius.

Õhtu jätkub lavastuse "Kaarnakivi perenaine" esietendusega. Loo tegevus toimub 1950ndatel aastatel.

Kõik on pahupidi ja katki, justkui oleks Eestimaast üle käinud keeristorm. Suur osa endisest maailmast on õhku haihtunud, vanad ajakirjanumbrid kõneleksid otsekui elust teisel planeedil. Inimesed peavad õppima elama sootuks uut moodi. Ja ometi on mingid asjad endised - need kõige iidsemad, kõige varjatumad. Ja see annab lootust, et ka kurjad ajad õnnestub siiski üle elada.

Lavastus esietendub Eesti teatrite suurprojekti "Sajandi lugu" raames ning see tuuakse lavale koostöös Kuressaare linnateatriga. "Sajandi lugu" on Eesti teatrite ühine kingitus Eesti Vabariigile ning selle raames mängitakse läbi kogu Eesti Vabariigi senine ajalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles