Sisustusfirma võttis Kilingi-Nõmme koolilt raha, kuid jättis mööbli toomata (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasium.
Kilingi-Nõmme gümnaasium. Foto: Urmas Luik, Margus Ansu / Postimees

Kolm aastat tagasi tasus Kilingi-Nõmme gümnaasium mööblifirmale 8000 eurot ettemaksu, kuid tellitud mööbel ei jõudnudki kohale. Nüüd kuulutas Saarde vald kulutatud raha lootusetult laekuvaks nõudeks.

22. novembril otsustas Saarde vallavolikogu kinnitada lootusetuks nõudeks mööbli eest tasutud 6000 eurot, mis kanti kooli kuludesse. Ülejäänud summa, käibemaks, kanti kuludesse juba aastaid tagasi.

2014. aastal tegi kool mööbli soetamiseks ettevõttele Interior Trade Baltic OÜ ettemaksu, kuid tarne viibis ja tellimus jäigi täitmata.

2015. aastal kulutas vald raha tagasi saamiseks riigilõivule, tagatisrahale, õigusabile ja kohtutäituri tasudele veel 1430 eurot, kuid sai selle järel mööblifirmalt tagasi vaid 722 eurot.

“Vallavalitsus pöördus politsei, kohtutäituri, juristi ja inkassofirma poole, et raha tagasi saada, kuid lootust ei pole: firmal vara pole,” selgitas eelmine Saarde vallavanem Andres Annast volikogu istungil.

Annast märkis, et oli sama firmaga ennegi koostööd teinud ja siis probleeme ei tekkinud. "Tegime uue lepingu ja ettemakse, seda enam firma ei täitnud," tõdes ta.

"Vallavalitsus enam ettemakseid ei tee," järeldas Saarde vastne vallavanem Indrek Talts.

Interior Trade Baltic pole esitanud majandusaasta aruandeid viimased kaks aastat ja tal on riigile maksuvõlgu ligemale 16 000 eurot.

Sama firma leiab mitme inkassofirma häbipostist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles